Фото: сайт "Динамо"

"Розбити нацистів "Азова": після матчу "Динамо" — "Аріс" розгорівся скандал (фото)

Під час матчу третього раунду кваліфікації Ліги конференцій між київським "Динамо" та грецьким "Арісом" розгорівся гучний скандал. Вболівальники гостей розмістили принизливий банер про героїв "Азову".

З чого розпочався конфлікт

Одразу після стартового свистка на трибунах бухарестської арени "Джулешті" розмістили принизливий банер про героїв "Азова".

"Розбити нацистів "Азова", — написали вболівальники грецького клубу.

Скріншот з відео

Варто відзначити, що організатори прибрали образливий банер вже на 10-й хвилині поєдинку, але ганебну поведінку грецьких фанів підтримали їхні співвітчизники-журналісти. Згодом фани зірвали пресконференцію і вона завершилась достроково.

Реакція прес-служби "Динамо"

На скандальну ситуацію керівник прес-служби "Динамо" Андрій Шахов-молодший, який засудив поведінку грецьких фанатів.

"На післяматчевій пресконференції грецькі журналісти провокували Луческу. Мовляв, їм не сподобалось, що гравці "Динамо" встали на захист героїв "Азова" та передали привіт фанам "Аріса" після перемоги. Ще більше їм не сподобалась фраза "Азов" — герої України", після чого прес-конференція була завершена. Якщо деякі з них підтримують позицію грецьких фанів, то дорога їм за кораблем", — написав він.

Офіційний Instagram "Динамо" опублікував допис, в якому наголосили, що "Азов" — це герої України.

Реакція на скандал Мірчі Луческу

Наставник "Динамо" прокоментував емоції та жести гравців своєї команди після фінального свистка. Футболісти українського клубу влаштували розбірки з представниками "Аріса"

"Ви бачили, які банери вивісили грецькі уболівальники під час першого матчу? Вони були спрямовані проти України. Я не міг зупинити наших гравців. Я не підтримую цього і прошу вибачення, але ви повинні розуміти наших футболістів. Тому що вони бачили банери фанатів "Аріса" проти України, проти військових. Я, звичайно, не можу погодитися з деякими жестами. Сподіваюся, такого більше не повториться у майбутньому. Я сам не очікував такого. Але реакція наших гравців стала наслідком того, як поводилися фанати "Аріса", — сказав Луческу.

Нагадаємо, у кваліфікації Ліги конференцій київське "Динамо" пройшло грецький "Аріс". Долю путівки у плей-оф турніру підопічні Мірчі Луческу вирішили у серії післяматчевих пенальті. У наступному раунді "динамівці" зустрінуться з турецьким "Бешикташем".

Поєдинок Ліги конференцій проходив у румунському Бухаресті на арені "Джулешті" і завершився перемогою киян у післяматчевій серії пенальті.

Раніше повідомлялось, що португальська "Бенфіка" завершила трансфер голкіпера збірної України та донецького "Шахтаря" Анатолія Трубіна. Умови угоди клубами не розголошуються.

Своєю чергою у тренерський штаб донецького "Шахтаря" увійшов колишній гравець команди Олексій Гай. В одному зі своїх скандальних інтерв’ю футболіст наголошував, що не вважає росіян агресорами.

Також повідомлялось, що лівий захисник "Црвени Звезди" Іраклі Азарові близький до переходу в донецький "Шахтар". Перемовини на завершальній стадії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 18.08.2023 18:56