Фото ілюстративне зі соцмереж

Розгляд нового законопроекту про мобілізацію: нардеп озвучив терміни

Новий законопроект про мобілізацію може бути розглянутий Комітетом Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки вже найближчого тижня. Цей процес потребуватиме декількох засідань.

Таку заяву  в ефірі телемарафону зробив заступник голови Комітету Верховної ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Єгор Чернєв.

"Я думаю, що комітету зараз вже не дуже багато часу буде потрібно, тому що ми в принципі з першою редакцією детально ознайомилися. Зараз ми пройдемося по тому, що було змінено у порівнянні з першою редакцією. Я сподіваюсь, що за одне-два засідання ми пройдемо це питання", — йдеться у заяві нардепа.

Чернєв наголосив, що після розгляду законопроекту Комітет з нацбезпеки буде вирішувати долю документа: або направити до сесійної зали, або доопрацювати його в комітеті.

"Подивимося, я думаю, що на цьому тижні комітет цей законопроєкт пройде", — додав він.

Нова версія законопроекту про мобілізацію

Кабінет міністрів ввечері 30 січня повторно подав до Верховної Ради проект закону про мобілізацію, військовий облік та проходження військової служби.

Документом пропонується змінити норми щодо правил виїзду військовозобов'язаних громадян за межі країни, стосовно надання "броні" від призову для певних категорій українців. Також у новій редакції законопроекту вказані причини, за яких неявка в Територіальний центр комплектування та соціальної підтримки може не бути порушенням, щодо дозволу надсилати повістки до "військкомату" через електронний кабінет, про зниження призовного віку до 25 років, обмеження для ухилянтів тощо.

Нагадаємо, раніше TrueUA публікував короткий опис основних положень проекту закону про мобілізацію. Детальніше — за посиланням.

Своєю чергою заступник голови комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, народний депутат від "Слуги народу" Єгор Чернєв вважає, що оновлена редакція законопроекту про зміни в мобілізації потребує доопрацювання.

Водночас, на думку голови парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександра Завітневича, у новому урядовому законопроекті про мобілізацію бракує норми про ротацію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 04.02.2024 16:01