Фото: ГУР

Розвідка дала прогноз щодо масованих обстрілів України восени та взимку

Загроза завдання масованих ударів по території України окупантами буде зберігатися протягом усієї загарбницької війни. Зокрема, Росія цієї осені та зими знову атакуватиме об'єкти енергетичної інфраструктури.

Про це сказав представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в інтерв’ю "Укрінформу".

Росія майже не завдає таких масованих ударів ракетами, як під час минулорічного опалювального сезону, але держава-терорист не відмовиться від практики регулярних обстрілів критичної інфраструктури України.

"Щоразу сценарії різні. Торік ми бачили надзвичайно масовані ракетні удари. Взагалі, від початку повномасштабного російського вторгнення, пік одноразового випуску ракет по території України — 120. Зараз таких масованих ракетних ударів ми не спостерігаємо", — відзначив він.

За його словами, така ситуація пояснюється тим, що Росія значно виснажила свій ракетний запас і має обмежені можливості для виробництва нових ракет.

"Але загроза ракетних ударів, зокрема по об'єктах енергетичної інфраструктури, зберігається. Зрозуміло, що держава-терорист не відмовиться від цієї практики", — наголосив Юсов.

Нагадаємо, раніше керівниця Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк зробила заяву, що Російська Федерація планує відновити масовані удари по енергетичних об'єктах України під час опалювального сезону. Для цього загарбники накопичують запаси ракет і ударних безпілотників.

Додамо, речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат попередив, що енергетична інфраструктура України може знову бути у небезпеці. Армія Російської Федерації не відмовиться від намірів завдавати ударів по цих об'єктах. Військовий наголосив, що восени окупанти знову можуть почати системно обстрілювати енергетичну інфраструктуру України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 06.09.2023 20:27