Фото: Facebook

Рятував жителів затопленої Херсонщини: український воїн загинув під час героїчної місії

Воїн Збройних сил України віддав своє життя, рятуючи жителів затопленої Херсонщини. Трагедія сталась у середу, 7 червня.

Про це у Facebook повідомила дружина загиблого Анастасія.

За словами жінки, український військовий Володимир Кавуліч був начальником координаційного штабу добровольчого формування "Феміда" у складі 124-ї бригади територіальної оборони.

"Вчора загинув мій чоловік. Коли ворог підірвав Каховську ГЕС, вони з побратимами організували рятувальну операцію для збереження життів цивільного населення і тваринок, постраждалих внаслідок техногенної катастрофи", — написала Анастасія.

У Героя залишився син Лев.

Нагадаємо, станом на ранок 8 червня середній рівень підтоплення на Херсонщині становить 5,61 метра. Під водою 600 квадратних кілометрів області, з них 32% — правобережжя та 68% — лівий берег. 

Раніше ми писали, що мешканцям окупованих Олешок російські військові не дозволяють самостійно евакуюватися із міста. Населений пункт вже затоплено на 90% після підриву ГЕС, будинки в місті затоплені майже під дах. Вода прибуває далі, але оскільки в Новій Каховці вода вже почала спадати, очікується, що її рівень знизиться і в Олешках приблизно за добу чи дві.

Також повідомлялось, що жінку з дітьми, які благали про допомогу у затопленому місті Олешки на Херсонщині, вдалося врятувати. Це зробили українські військові.

У четвер, 8 червня, стало відомо, що в окупованих Олешках люди масово потерпають через підрив Каховської гідроелектростанції. У місцеву лікарню надходять тіла потонулих жителів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Війна, 08.06.2023 18:56