Фото: Офіс президента

Санкції проти "Запоріжсталі": Зеленський повідомив про запуск конфіскації російської частки компанії

У п'ятницю, 12 травня, президент Володимир Зеленський запровадив санкції щодо "Запоріжсталі". До списку потрапила 41 особа.

Про це гарант повідомив у Telegram.

Зеленський повідомив, що наклав обмежувальні заходи на 41 особу  13 фізичних та 28 юридичних, — за допомогою яких РФ зберігала контроль над підприємством і "шкодила нашій економіці".

"Запускаємо процедуру конфіскації російської частки – вона працюватиме для України й українців",  заявив він.

Підприємство "Запоріжсталь"

Одне з провідних підприємств металургійної галузі. Третій за масштабами виробник металопродукції в Україні.

"Запоріжсталь" володіє повним виробничим циклом випуску металургійної продукції. У чотирьох доменних печах комбінат щорічно виплавляє 2,6 млн тонн чавуну високої якості для виробництва сталі, великогабаритного чавунного литва і товарного чавуну в чушках.

Основною експортною продукцією цього підприємства на початку XXI ст. є холоднокатаний сталевий лист у рулонах. Частка експорту в загальному обсязі реалізації становить близько 76 %. Комбінат поставляє продукцію більш ніж в 50 країн світу. Серед країн-імпортерів — Китай, Туреччина, Філіппіни, Ізраїль, Малайзія, Італія, США, Росія, Польща, Йорданія.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський анонсував нові санкції проти Росії і її посібників. Також він під час виступу у Міжнародному кримінальному суді 4 травня заявив, що готує для росіян погані новини після візиту Гааги. Він запевнив, що його міжнародні поїздки матимуть результати.

Крім того, 3 травня Нова Зеландія розширила санкції проти Росії. До списку увійшли силові структури Російської Федерації, а також 18 російських підприємств та дев'ять громадян.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 12.05.2023 17:37