Фото: "Вікіпедія"

СБУ від початку великої війни обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, — Малюк

Від початку повномасштабного вторгнення Росії на територію нашої держави Служба безпеки України обіграла спецслужби країни-агресорки по всіх ключових напрямках.

Про це заявив голова СБУ Василь Малюк в інтерв'ю телеканалу ICTV.

"Я б не недооцінював ворога, проте ми їх обіграли по всіх ключових напрямках. СБУ стала воюючою спецслужбою воюючої країни", — зазначив Малюк.

За словами посадовця, за 2023 рік українські спецслужби викрили 47 російських агентурних мереж, до яких у тому числі були залучені і окремі народні депутати, і представники Сил оборони.

До того ж Малюк наголосив, що лише 20% контррозвідувальної діяльності СБУ – це викриття агентурних мереж і виконання необхідних процесуальних дій, пов’язаних із досудовим слідством і підготовкою обвинувальних актів.

"Значно більше уваги вимагають проведення багатоетапних контррозвідувальних ігор, впровадження подвійних агентів, активні контррозвідувальні заходи та інше", — уточнив посадовець.

Крім того, Малюк зауважив, що в СБУ ведеться робота і по очищенню самої спецслужби. Так, за останній рік у СБУ не було жодного витоку інформації про планування та підготовку спецоперацій.

"Військове командування Сил оборони також із розумінням ставиться до контррозвідувальної роботи СБУ, щоб запобігти появі в армії потенційних "кротів" і витоку розвідінформації", — додав посадовець.

Нагадаємо, раніше Василь Малюк анонсував нові спецоперації щодо країни-агресорки у цьому році, які відбуватимуться як на суші, так і на морі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.03.2024 00:15