СБУ викрила підприємця, який хотів підкупити співробітника спецслужби за 500 тисяч доларів

03 ЛЮТОГО 2022 15:42

СБУ викрила підприємця з Дніпропетровщини на пропозиції хабаря співробітнику української спецслужби. За 500 тисяч доларів США він пропонував «заплющити очі» на незаконний демонтаж залізничної колії у Луганській області.

Організаторами схеми були колишній співробітник українських правоохоронних органів та двоє осіб із кримінального середовища.

Ділки запропонували співробітнику СБУ «кришувати» нелегальний бізнес. Оплату організатор запропонував передавати частинами: після кожного етапу демонтажу колії. Загальна сума «угоди» мала становити 500 тисяч доларів США.

Повідомляє TrueUA, з посиланням на СБУ.

Співробітники СБУ встановили, що зловмисники вирішили заробити на розбиранні покинутої залізничної колії на територій Марківської об’єднаної територіальної громади.

Офіцер спецслужби відразу повідомив керівництво про пропозицію неправомірної вигоди.

Правоохоронці затримали трьох зловмисників у районному центрі на Луганщині під час спроби передачі співробітнику СБУ частини суми.

Наразі їм повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Триває досудове слідство.

Фото з мережі інтернет.

Також читайте: Космічний телескоп зафіксував карликову галактику

Події, 03.02.2022 15:42