Затримання російської агентки. Джерело: СБУ

СБУ затримала російську агентку та її доньку, яка вихваляла Путіна (фото)

Служба безпеки України (СБУ) затримала у Дніпрі агентку головного управління генштабу збройних сил Росії (відомого як ГРУ). Її донька виявилася ідейною рашисткою з Київщини.

Про це повідомила прес-служба СБУ. Там зазначили, що обидві вихваляли Путіна та героїзували окупаційні угруповання країни-агресора, які воюють проти України.

"Основним завданням матері, агентки ГРУ, було коригування ворожого вогню по локаціях Сил оборони на Дніпропетровщині. Насамперед її кураторів цікавили місця найбільшого зосередження особового складу та важкого озброєння ЗСУ", — розповіли в СБУ.

Там додали, що для того, аби виявити потенційні цілі, жінка об’їжджала місцевість, де приховано фіксувала пункти тимчасового базування українських військ. Отримані відомості вона планувала передати месенджером своєму куратору з воєнної розвідки Росії для підготовки повітряних ударів по регіону.

Служба безпеки України зірвала передачу розвідданих агресору та провела комплексні заходи, щоб убезпечити позиції ЗСУ. На завершальному етапі спецоперації працівники СБУ затримали російську агентку в її власному помешканні.

За даними слідства, затриману мешканку Дніпра 2023 року завербував кадровий працівник ГРУ. Його особу вже встановлено.

"При цьому донька затриманої, яка мешкає на Київщині, регулярно виправдовувала агресивну війну проти України, зокрема, ворожі ракетні атаки на цивільну інфраструктуру нашої держави", — зауважили в СБУ.

Слідчі повідомили обом зловмисницям про підозру за виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Росії проти України, глорифікація її учасників. Злочинні дії агентки російського ГРУ додатково кваліфіковано за державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану.

"Їй обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Зловмисниці загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна", — підсумували у Службі безпеки України.

Нагадаємо, що наприкінці травня працівники Служби безпеки України викрили агентурну групу ФСБ Росії, яка займалася розвідувально-підривною діяльністю на Одещині. Серед іншого, фігуранти зливали ворогу координати об'єктів залізничної інфраструктури, удари по яких мали частково зупинити рухи потягів у регіоні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.06.2024 11:20