Фото ілюстративне. Джерело: rv.tax.gov.ua

Сервіси для бізнесу, дозвіл на зброю і не тільки: в "Дії" з’явиться шість нових послуг

У застосунку "Дія" найближчим часом з'являться ще шість нових послуг. Серед них — повідомлення про проблеми зі зв’язком, еАкциз, відображення дозволу на зброю.

Про це повідомив міністра цифрової трансформації України Михайло Федоров.

"Команда працює на шаленій швидкості: тільки запустили шлюб онлайн — одразу перейшли до масштабного Нацкешбеку, а декілька днів тому додали в застосунок рекрутинг у топові підрозділи БпЛА", — зазначив він.

За його словами, майже щотижня в "Дії" запускають сервіси та постійно працюють над розробкою нових.

Він запевнив, що скоро в застосунку зʼявляться ще шість сервісів, на які чекали та про які постійно писали в коментарях, і розповів про них.

Відображення дозволу на зброю. У "Дію" підтягнуться відомості про зброю, дозволи на неї, а також буде можливість замовити витяг з Єдиного реєстру зброї.

ЕАкциз. Важлива послуга для громадян і держави. Кожен зможе перевірити легальність алкоголю або тютюну через "Дію", а вся інформація про продукцію міститиметься в електронній системі.

Мультишеринг. Українці зможуть відправляти копії одразу декількох документів, зокрема, довідок, у декілька кліків.

Сервіси для бізнесу в комплексі е-Підприємець. Триває робота над цифровізацією декларацій і ліцензій для бізнесу. Наприклад, ліцензії на виконання робіт протипожежного призначення.

Повідомлення про проблеми зі зв’язком. На період знеструмлень — надважлива послуга. Зможете повідомити про відсутність звʼязку, щоби регулятор міг вирішити цю ситуацію.

"Дія.Підпис" для юридичних осіб. Послуга працюватиме як і звичайний "Дія.Підпис", але створить нові можливості для бізнесу, значно спростить і прискорить роботу установ та компаній.

"Частину запустимо вже дуже скоро, щодо решти ще розв'язуємо бюрократичні питання. У будь-якому разі про всі запуски повідомлятиму на своїх сторінках у соцмережах", — підсумував Михайло Федоров.

Нагадаємо, що минулого тижня в застосунку "Дія" запустили рекрутинг до "Армії дронів". Щоби мобілізуватися, військовозобов'язаним не потрібно йти до територіального центру комплектування та проходити військово-лікарську комісію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології і наука, 24.10.2024 12:58