Фото: соцмережі

Шість підступних сценаріїв: радниця Зеленського розповіла, як окупанти вивозять українських дітей до РФ

Рашисти використовують щонайменше шість сценаріїв для того, щоб вивезти українських дітей на свою територію. Один з них — фейкове оздоровлення чи відпочинок у Росії, з якого малеча не повертається додому.

Про це заявила радниця-уповноважена президента України з прав дитини та дитячої реабілітації Дар’я Герасимчук під час виступу на конференції "Російська війна проти дітей" у Ризі, пише "Укрінформ".

"Росія використовує щонайменше шість сценаріїв для переміщення українських дітей на територію РФ. Так, саме сценаріями послуговується Росія, тому що політика агресора дуже чітко спланована, і зрозуміло, що спрямована вона на геноцид українського народу через українських дітей", — пояснила вона.

Герасимчук назвала кілька сценаріїв, які окупанти застосовують для викрадення українських дітей. Зокрема:

  • рашисти спочатку вбивають батьків, а потім вивозять дітей на свою територію;
  • росіяни вилучають дітей безпосередньо з біологічної родини;
  • окупанти використовують фільтраційні заходи, під час яких забирають дітей від своїх рідних;
  • також ворог створює непридатні умови для життя дитини на окупованій території. Згодом начебто добровільно росіяни пропонують батькам віддати дітей на так зване оздоровлення чи відпочинок, з якого вони не повертаються додому;
  • окупанти переміщують до РФ цілі спеціальні заклади, де проживають українські діти. При цьому росіяни проводять такі заходи в повному обсязі, не даючи можливості Україні вивезти своїх дітей на підконтрольну територію.

За словами Герасимчук, росіяни також вивозять дітей на територію Білорусі та Росії після встановлення якогось фейкового діагнозу, якого насправді немає у дитини, але, за твердженням окупантів, "цей діагноз потребує лікування чи реабілітації не вдома".

Нагадаємо, уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що першу українську дитину росіяни викрали з тимчасово окупованого Криму ще у 2014 році. Україна офіційно зафіксувала цей злочин.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.02.2024 05:24