Фото: ілюстративне. Джерело: ДПСУ

Шлюб за розрахунком: на кордоні з Польщею викрили два фіктивні подружжя

У пункті пропуску "Львів" прикордонники під час перевірки документів викрили два псевдоподружжя. Чоловіки за допомогою фіктивних шлюбів із жінками з інвалідністю намагалися виїхати з України.

Про це повідомила Державна прикордонна служба України.

За інформацією ДПСУ, в першому випадку 38-річний харків'янин з допомогою дружини, яка має інвалідність III групи, намагався виїхати до Німеччини. А в іншому випадку 39-річний уродженець Луганщини одружився з панянкою з інвалідністю II групи, щоб виїхати до Словаччини.

Як зауважили прикордонники, "закохані" не змогли дати однакових відповідей на низку логічних запитань. Зрештою пари зізналися, що їхні шлюби за розрахунком.

"Як результат, про виявлення ознак кримінального правопорушення, відповідальність за яке передбачено ст. 332 ККУ "Незаконне переправлення осіб через державний кордон України", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, на Львівщині рідна матір змусила доньку з інвалідністю вийти заміж за ухилянта, щоб допомогти йому виїхати за кордон. За фіктивний шлюб чоловік заплатив 40 тисяч гривень. Відомо, що під час перевірки документів у пункті пропуску "Шегині" прикордонники Львівського загону викрили псевдоподружжя.

Також на початку червня на Прикарпатті правоохоронці повідомили про підозру жінці, яка, маючи інвалідність, допомагала військовозобов’язаним чоловікам виїхати за кордон.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 25.07.2024 19:19