Фото: Telegram-канал Дениса Шмигаля

Шмигаль повідомив, коли уряд сформує команду для перемовин про вступ до ЄС

Уряд працює над створенням команди для перемовин про вступ України до Європейського Союзу. Вона буде сформована у першій половині 2024 року.

Таку заяву зробив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду.

"Ми пройшли колосальний шлях. Починаємо перемовини про вступ до ЄС. Отримали чотирирічну програму на 50 мільярда євро. Вже у першій половині цього року сформуємо українську команду для перемовин про вступ до Євросоюзу", — заявив він.

Шмигаль також проінформував, що уряд готує Національну програму адаптації законодавства України до права ЄС та працює над продовженням "економічного та транспортного" безвізів.

За словами прем'єра, Кабінет міністрів готує відповідні умови для того, щоб підписати промисловий і роумінговий безвізи з Євросоюзом. Також йде робота над проектом спільних прикордонних пунктів пропуску з європейськими сусідами України.

"Максимально наближаємо той час, коли український прапор буде в Брюсселі нарівні з усіма іншими прапорами держав-членів ЄС", — підсумував Шмигаль.

Нагадаємо, 14 грудня лідери Євросоюзу ухвалили рішення про початок переговорів з Україною та Молдовою щодо вступу до економічно-політичного блоку. Президент Володимир Зеленський назвав це рішення "перемогою всієї Європи". Він також привітав з аналогічним рішенням Євроради Молдову та особисто президента країни Маю Санду.

Водночас голова комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики Олександр Мережко заявив, що переговори щодо вступу України в Євросоюз можуть тривати декілька років. Сьогоднішнє рішення Євроради щодо початку переговорів про вступ у блок — це акт справедливості щодо нашої держави.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 16.02.2024 15:59