Денис Шмигаль та Тордіс Гильфадоттір. Джерело: Facebook українського проем'єра

Шмигаль зустрівся з главою МЗС Ісландії: обговорили інтеграцію України до Альянсу та ЄС

У понеділок, 15 квітня, український прем'єр-міністр Денис Шмигаль зустрівся із міністеркою закордонних справ Ісландії Тордіс Гильфадоттір. Сторони обговорили інтеграцію України до Альянсу та Європейського Союзу.

Про це очільник українського уряду повідомив на своїй сторінці у Facebook

"Обговорили інтеграцію України в ЄС і НАТО. Цінуємо допомогу Ісландії в цьому напрямку", — заявив він.

Прем'єр України подякував ісландському уряду за допомогу у створенні Міжнародного реєстру збитків під час саміту Ради Європи в Рейк'явіку. Також Шмигаль висловив вдячність за військову підтримку, зокрема долучення до чеської ініціативи із закупівлі артилерійських боєприпасів. 

"Наголосив на важливості посилення ППО України, аби захистити людей та критичну інфраструктуру. Обговорили також реалізацію Формули миру президента України Володимира Зеленського", — зазначив посадовець.

За його словами, країни продовжують працювати над міжнародним фондом та комісією, щоб спрямувати конфісковані активи РФ на потреби України.

"Вдячний Ісландії за вагомий внесок у зміцнення стійкості України в протидії російському агресору", — підсумував Шмигаль.

Фото: Facebook Дениса Шмигаля

Фото: Facebook Дениса Шмигаля

Нагадаємо, наприкінці березня Ісландія доєдналася до ініціативи Чехії із закупівлі боєприпасів для України та виділила для цього два мільйони євро.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 15.04.2024 19:55