Шойгу наказав російським ПВК підписувати контракти з Міноборони: Пригожин різко відреагував

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу підписав указ, згідно з яким усі "добровольчі загони", що перебувають на фронті, мають до 1 липня укласти контракти з оборонним відомством РФ.

Про це повідомила прес-служба Міноборони РФ.

У відомстві вважають, що відповідне рішення дозволить надати добровольчим формуванням необхідного правового статусу та розширить можливості комплектування підрозділів як військовослужбовцями, так і "добровольцями". При цьому окремі "добровольці" мають можливість підписати індивідуальні контракти як із загонами, так і з Міноборони безпосередньо. У відомстві заявили про зростання числа тих, хто вступив у добровольчі формування — наразі їх налічується понад 40.

Водночас Пригожин заявив, що укази Шойгу поширюються на співробітників міністерства оборони РФ, і вагнерівці не будуть підписувати контракти.

За словами Пригожина, ПВК "Вагнера" і так узгоджує свої дії з командирами підрозділів ЗС РФ та є "високоефективною структурою". Він також вкотре розкритикував Шойгу за те, що той "не може нормально керувати військовими формуваннями".

"ПВК "Вагнера" органічно вбудована в загальну систему, ПВК "Вагнера" узгоджує свої дії з генералами праворуч, ліворуч, із командирами підрозділів, має глибокий досвід і є високоефективною структурою. На жаль, такою ефективністю більшість військових частин не володіє і саме через те, що Шойгу не може нормально керувати військовими формуваннями.... Те, що може трапитися після цього наказу  нам не даватимуть озброєння і боєприпаси — розберемося, як то кажуть, коли грім вдарить, прибіжать і принесуть озброєння і боєприпаси з проханням "допоможіть",  заявив очільник "вагнерівців".

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський 6 червня під час прес-конференції заявив, що у Бахмуті Збройні сили України ліквідували 21 тисячу "вагнерівців", ще 60 тисяч бойовиків отримали поранення.

Зауважимо, за даними американського Інституту вивчення війни, Сили оборони України ведуть контрнаступальні дії щонайменше на чотирьох ділянках фронту. Бійці ЗСУ продовжують просування під Бахмутом, а також мають певні успіхи в Донецькій та Запорізькій областях. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.06.2023 15:57