Фото: соцмережа X Олафа Шольца

Шольц провів зустріч з Байденом у Білому домі: лідери країн обговорили подальшу підтримку України

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден провів  зустріч з канцлером Німеччини Олафом Шольцом у Білому домі. Лідери держав обговорили подальшу підтримку України.

Про це повідомили у прес-службі Білого дому.

Там зазначили, що Байден і канцлер Німеччини підтвердили свою рішучу підтримку України у її боротьбі проти агресивної війни Російської Федерації. 

"Президент високо оцінив зразковий внесок Німеччини в оборону України, а канцлер Шольц наголосив на важливості постійної підтримки США", — йдеться у повідомленні прес-служби Білого дому.

Своєю чергою Олаф Шольц також висловив упевненість у тому, що Конгрес США надасть фінансову допомогу Києву.

Нагадаємо, раніше глава німецького уряду Олаф Шольц зустрівся з сенаторами США під час свого візиту до Вашингтона. Політики обговорили подальшу допомогу Україні.

Нещодавно Шольц заявив, що найближчим часом Україна може зіткнутися з серйозною нестачею зброї та боєприпасів, попри підтримку західних партнерів. Це пов'язано з тим, що деякі фінансові зобов'язання вже вичерпані.

Також Шольц заявляв, що готовий до переговорів із президентом Росії Володимиром Путіним. Для цього російський диктатор повинен вивести війська з України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 10.02.2024 08:24