Олаф Шольц. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Шольц запропонував впливовій країні Азії стати посередником у переговорах між Україною та Росією

Німецький канцлер Олаф Шольц підтримав посередництво Індії у можливих переговорах між Україною та Росією. Таким чином він закликав Делі долучитися до врегулювання у війні.

Про це повідомило видання Deutsche Welle. Журналісти цитують канцлера Німеччини, який наголосив на тому, що посприяти врегулюванню може нейтральність Індії, яка підтримує нормальні відносини як із Росією, так і з Україною.

"Агресивна війна Росії проти України торкається Німеччини та Індії у багатьох аспектах. Ніхто не може заплющувати очі на цей конфлікт. Тому я наполегливо висловлююся за те, щоб Індія виступала за довготривалий і справедливий мир", — заявив Шольц.

За його словами, Німеччина вітає готовність Індії "використовувати міцні зв'язки з усіма сторонами, щоб зробити внесок у політичне вирішення конфлікту". А також Берлін виступає на підтримку територіальної недоторканності України.

"Ця війна, яка вирує вже так довго та забирає так багато жертв, має нарешті закінчитися. Цілісність і суверенітет України мають бути збережені. За це ми й виступаємо", — наголосив Шольц.

Як відомо, раніше Олаф Шольц заявив, що не підтримує ідею запрошення України в НАТО. Саме таким є перший пункт Плану перемоги президента Володимира Зеленського у війні з Російською Федерацією.

Нагадаємо, тиждень тому прес-секретар російського диктатора Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що Кремль вітає готовність канцлера Німеччини Олафа Шольца відновити діалог з Росією і вважає важливими такі заяви.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 25.10.2024 17:30