Фото ілюстративне. Джерело: Depositphotos

Швейцарія виділить кошти на відновлення України: про яку суму йдеться

Швейцарія виділить п'ять мільярдів євро на відновлення України. Кошти мають надійти до 2035 року.

Про це повідомляє прес-служба уряду Швейцарії.

"Швейцарія надає гуманітарну допомогу та підтримує економічний розвиток та довгострокову відбудову України з початку повномасштабного вторгнення Росії. До 2036 року на ці цілі планується виділити загалом п'ять мільярдів швейцарських франків (понад п'ять мільярдів євро)", — йдеться у повідомленні.

Частину коштів Швейцарія виділить до 2028 року. Ця допомога посилить стабільність на європейському континенті.

"Кошти, необхідні для реконструкції в Україні, оцінюються в 486 мільярдів доларів. Ця оцінка Світового банку базується на аналізі збитків та потреб, який співфінансувала Швейцарія", — зазначили  впрес-службі.

В уряді Швейцарії підкреслили, що на сьогодні країна витратила близько трьох мільярдів євро для підтримки людей, які постраждали від війни в Україні. 

Протягом наступних дванадцяти років Швейцарія має намір посилити підтримку відбудови в Україні та сприяти співпраці з приватним сектором. 

Нагадаємо, на початку березня, парламент Швейцарії підтримав пропозицію Соціал-демократичної партії, яка закріплює зобов’язання країни сприяти розмінуванню України. Для цього заплановано надати значну фінансову та кадрову підтримку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 10.04.2024 16:12