Фото ілюстративне. Джерело: president.gov.ua

У Швейцарії вирішили збільшити зусилля для допомоги Україні

Парламент Швейцарії підтримав пропозицію Соціал-демократичної партії, яка закріплює зобов’язання країни сприяти розмінуванню України. Для цього заплановано надати значну фінансову та кадрову підтримку.

Про це повідомило видання Swissinfo.

Соціал-демократична партія Швейцарії закликала Департамент із питань оборони розробити міжнародну програму з розмінування у співпраці з організаціями, що працюють у зонах бойових дій. У пропозиції також міститься заклик до Федеральної ради Швейцарії надати "значну фінансову та кадрову підтримку" цій програмі.

Федеральна рада погодилася з пропозицією та зазначила, що Швейцарія вже бере активну участь у розмінуванні України, зокрема, через гуманітарну допомогу, фінансування обладнання та навчальні курси, які організував Женевський центр гуманітарного розмінування (GIHCD).

Пропозицію соціал-демократів нижня палата парламенту Швейцарії схвалила 4 березня. А сьогодні його підтримав профільний комітет верхньої палати, водночас додавши пункт про пріоритетне фінансування швейцарських компаній, які працюють у сфері розмінування. Тепер нижня палата — Національна рада — має ухвалити додаткове рішення щодо цієї пропозиції.

Як відомо, зараз Україна значною мірою забруднена вибухонебезпечними предметами. Нашу країну називають найбільш замінованою у світі.

Нагадаємо, наприкінці лютого стало відомо, що Швейцарія планує організувати на прохання України Глобальний саміт миру. Точні терміни його проведення поки невідомі, але орієнтовно він відбудеться до літа 2024 року. Росія скептично відреагувала на такі швейцарські ініціативи.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 06.03.2024 23:31