Фото: Андрій Сибіга / Facebook

Сибіга сьогодні прибуде до Туреччини: яка мета візиту

У неділю, 20 жовтня, міністр закордонних справ України Андрій Сибіга здійснить візит до Турецької Республіки. Там він проведе низку переговорів на високому рівні щодо ключових питань українсько-турецької співпраці.

Про це повідомила прес-служба МЗС.

За даними відомства, візит Сибіги триватиме до 22 жовтня. Зокрема, в Анкарі заплановані переговори глави МЗС із його турецьким колегою Хаканом Фіданом, а також міністром національної оборони Яшаром Гюлером та міністром торгівлі Омером Болатом. Лідери обговорять розширення двосторонньої співпраці в політичній, економічній, оборонно-промисловій та культурно-гуманітарній сферах, свободу мореплавства у Чорному морі та Чорноморську безпеку.

"Особлива увага переговорів буде приділена Плану перемоги, представленому Президентом України Володимиром Зеленським, інтеграції України до НАТО та Формулі миру як шляху до всеосяжного, справедливого та тривалого миру", — зауважили у відомстві.

Крім того, у Стамбулі Сибіга проведе низку переговорів та відвідає оборонно-промислову виставку SAHA EXPO 2024, де проведе окремі зустрічі з турецькими оборонними компаніями.

"У ході візиту відбудуться важливі зустрічі міністра з українською та кримськотатарською громадами Туреччини. Міністр відвідає Стамбульський університет, де поспілкується з викладачами та студентами кафедри української мови та літератури, обговорить можливості розширення академічної співпраці та підтримки вивчення української мови в Туреччині", — резюмували у МЗС.

Нагадаємо, у вересні Анкара вкотре закликала до мирних переговорів між Україною та РосієюТуреччина прагне якомога скорішого завершення війни. При цьому місцеві політики наполягають на повному врахуванні українських інтересів.

 Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.10.2024 14:13