Фото: Pixabay

Сильний вітер та опади: де в Україні 19 січня погіршиться погода

Наприкінці цього тижня в Україні стане значно тепліше. Проте очікується сильний вітер та опади у вигляді дощу та мокрого снігу.

Про це повідомив Укргідрометцентр.

За прогнозом синоптиків, у п'ятницю, 19 січня, у південній частині, східних та Дніпропетровській областях пройдуть дощі. Температура повітря вночі становитиме +1...+6°C, вдень +4...+9°C. На крайньому півдні країни стовпчики термометра піднімуться до +12°C.

На решті території України пройде легкий дощ та мокрий сніг. На Закарпатті та в Карпатах значні опади, вдень у північній частині невеликі опади. Температура протягом доби 19 січня становитиме +3°...-2°C, в центральних областях — 0...+5°C.

"Вітер в Україні південно-західний з переходом на північно-західний, 5-10 м/с, вночі на сході країни подекуди пориви 15-20 м/с", — заявили в Укргідрометцентрі.

Синоптики також попередили, що на дорогах західних та північних областей місцями буде ожеледиця.

Інфографіка: "Укргідрометцентр"

Інфографіка: "Укргідрометцентр"

Нагадаємо, раніше кандидат географічних наук і метеоролог Ігор Кібальчич прогнозував, що січень 2024 року в Україні продовжить тенденцію потепління. Як показують численні розрахунки провідних світових центрів погоди, у першій декаді місяця над Європою продовжиться активне західне перенесення повітряних мас, внаслідок чого тепле та вологе атлантичне повітря проникатиме далеко на схід регіону, а більшість опадів випаде у вигляді дощу та мокрого снігу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 19.01.2024 06:16