Рустем Умєров і Олександр Сирський під час зустрічі з американцями. Джерело: Міноборони

Сирський і Умєров зустрілися з американськими сенаторами: які теми обговорили

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський і міністр оборони Рустем Умєров провели переговори з делегацією сенаторів США. Під час розмови обговорили ситуацію на полі бою, останні зміни у воєнних діях, потреби Сил оборони в озброєнні.

Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони України. Від американців на зустрічі були присутні лідер більшості в Сенаті Чак Шумер, сенатори Джек Рід із Род-Айленда, Майкл Беннет із Колорадо, Річард Блюменталеь із Коннектикуту та Меггі Хассан із Нью-Гемпшира, які увійшли до складу двопартійної делегації Конгресу США.

У Міноборони зазначили, що головнокомандувач ЗСУ, генерал-полковник Олександр Сирський ознайомив американських сенаторів "зі ситуацією на полі бою, змінами, які сталися останнім часом, першочерговими потребами в озброєнні та баченням того, що потрібно для перемоги".

За словами Умєрова, під час бесіди сенатори "прямо запитали, чи виграє Україна у війні з Росією".

"Немає сумніву, що ми переможемо ворога; це була моя та головнокомандувача відповідь. Але для наближення перемоги ми повинні вчасно та в повному обсязі отримати суттєву військову підтримку від наших партнерів", — наголосив міністр.

Умєров також пояснив сенаторам, на скільки відчутними є будь-які затримки з наданням військової допомоги Україні. Міністр акцентував, що нестачу боєприпасів і військового обладнання одразу відчувають бійці Сил оборони на передовій.

"Запитання, які ставили сенатори мені та генералові Сирському, чітко вказують на їх глибоке розуміння ситуації в Україні та готовність зупинити російську агресію. Вдячний за таку тверду відданість підтримці України", — підсумував Рустем Умєров.

Нагадаємо, що Північноатлантичний альянс вирішив відновити повноцінну роботу свого представництва в Україні. До того ж у НАТО розширять його діяльність. Заступник міністра оборони України Станіслав Гайдер провів зустріч із помічником генерального секретаря НАТО Борісом Руге. Вони обговорили відновлення роботи представництва НАТО в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.02.2024 00:10