Заступник міністра оборони України Станіслав Гайдер зустрівся з помічником Генерального секретаря НАТО Борісом Руге. Джерело: Міноборони

НАТО відновлює роботу свого представництва в Україні

Північноатлантичний альянс вирішив відновити повноцінну роботу свого представництва в Україні. До того ж у НАТО розширять його діяльність.

Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони України. Заступник міністра оборони України Станіслав Гайдер провів зустріч із помічником генерального секретаря НАТО Борісом Руге. На зустрічі вони обговорили відновлення роботи представництва НАТО в Україні.

"Упевнений, що це надасть нам додатковий імпульс в реалізації рішень Вільнюського саміту та сприятиме підготовці до Саміту НАТО у Вашингтоні", — сказав Гайдер.

Станіслав Гайдер сказав, що Міністерство оборони України з максимальною відповідальністю ставиться до імплементації всіх рішень для наближення членства України в НАТО.

Він також зауважив, що оборонне відомство закінчує опрацювання плану з виконання завдань адаптованої Річної національної програми за які відповідальне відомство.

"Наші вимоги до виконавців кожного з індикаторів - досягнення максимальних показників ефективності виконання кожного заходу”, — сказав заступник міністра.

Нагадаємо, що, на думку очільника Військового комітету НАТО адмірала Роба Бауера, яку він висловив декілька днів тому, країни Заходу були не готовими до розвитку подій в російсько-українській війні 2023 року. Він наголосив, що на Заході вірили, що якщо надати українцям необхідні боєприпаси та підготовку, то вони переможуть росіян. Нині, наголосив Бауер, "ми повинні бути обережними, щоб не бути надмірно песимістичними 2024 року".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 23.02.2024 22:11