Фото ілюстративне. Джерело: НАТО

НАТО планує розгорнути сили Альянсу на території всієї Європи, — ЗМІ

Об'єднане командування підтримки та забезпечення НАТО спільно з командним центром Альянсу в південному німецькому місті Ульм розробляє плани щодо розгортання військових сил НАТО в усій Європі. Їх постійно підтримуватимуть, а згодом і зміцнять у разі конфлікту з Росією.

Про це повідомив Financial Times. Журналісти зазначили, що в цьому процесі використають уроки навчань Steadfast Defender, які моделюють великомасштабний конфлікт із противником на сході НАТО, що є найбільшими військовими іграми в історії альянсу з часів холодної війни.

Адмірал Роб Бавер, який очолює комітет НАТО, заявив, що навчання спрямовані на "підготовку до конфлікту з Росією". Генерал сер Патрік Сандерс, який залишає посаду очільника британської армії, попередив, що населення Великої Британії має бути готовим до потенційної війни з Росією.

"Британські громадяни мають бути "навчені й екіпіровані" для ведення бойових дій, оскільки Москва планує перемогти нашу систему та спосіб життя", — заявив Сандерс минулого місяця.

За словами неназваного британського розвідника, такі попередження не стали спробою посіяти паніку.

"Попередження робляться для того, щоб ми могли передбачити та бути попередженими, оскільки між попередженням і кризою часто проходить дуже короткий проміжок часу", — наголосив він.

Раніше керівник Військового комітету НАТО адмірал Роб Бавер заявив, що Альянс потребує трансформації, а Захід повинен підготуватися до епохи, в якій все може статися у будь-який час, включно з початком війни. Його заява прозвучала на тлі затримки чи обмеження військової допомоги Україні від США та Євросоюзу.

Нагадаємо, що, за інформацією видання Bloomberg, Дональд Трамп розглядає можливість скоротити зобов’язання перед деякими членами НАТО та підштовхнути Україну до переговорів про припинення війни з Росією. Такими можуть бути його перші кроки, якщо він повернеться до влади наступного року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 16.02.2024 12:22