Олександр Сирський. Джерело: Telegram-канал головнокомандувача ЗСУ

Сирський прокоментував вихід українських військ з Авдіївки: скільки полонених взяли окупанти

Українське військове керівництво відвело сили з Авдіївки, бо ворог мав суттєву перевагу в штурмових підрозділах. Через постійні бомбардування керованими авіабомбами цілісність оборони порушилася, що дало можливість противнику поступово просуватися вперед.

Про це розповів головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський в інтерв’ю "Укрінформу".

"Також негативну роль відіграла недостатня кількість боєприпасів для нашої артилерії. Це не дало змоги в таких умовах вести ефективну контрбатарейну боротьбу. Тож, щоб уникнути оточення та зберегти життя людей, я ухвалив рішення вийти з Авдіївки", — додав він.

За його словами, на жаль, під час цих боїв 25 українських військовослужбовців потрапили у російський полон.

"Це — війна… Російські пропагандисти намагаються використати різні відео з полоненими українськими воїнами для дискредитації Сил оборони України, психологічного тиску та поширення паніки серед українців", — зазначив головнокомандувач ЗСУ.

Він звернувся до цих солдатів, якщо вони почують, до їхніх родин: ми нікого не забули та робимо все, щоби визволити цих військовослужбовців із ворожого полону. До цих зусиль повною мірою залучені як керівництво держави, так і Головне управління розвідки Міністерства оборони та командування Збройних сил України.

"Наступ на Авдіївку обернувся для ворога значними втратами, і про це навряд чи будуть розповідати у "російському" телевізорі. Лише у період з 10 жовтня 2023 року до 17 лютого 2024 року на Авдіївському напрямку російські загарбники втратили: 47 186 осіб особового складу, 364 танки, 748 бойових броньованих машин, 248 артилерійських систем, 5 літаків. Сили оборони України від початку Авдіївської оборонної операції на цьому напрямку взяли у полон 95 російських окупантів", — підсумував Олександр Сирський.

Нагадаємо, головнокомандувач визнав, що ситуація на фронті насправді залишається складною, але там вона не буває іншою. Кожний день вимагає від наших солдатів і офіцерів максимального напруження сил. Але українські військові не тільки стоять в обороні, а й щодня на різних напрямках самі просуваються вперед.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.03.2024 13:20