"Ситуація дуже драматична": Бербок повідомила, що допоможе Україні відбити російський наступ на Харківщині

Україна потребує більшої кількості далекобійної зброї, щоб відбити російський наступ на Харківську область

Про це у п'ятницю, 17 травня, повідомила очільниця Міністерства закордонних справ Німеччини Анналена Бербок, пише Reuters. 

Зазначається, що останнім часом російські окупаційні війська просунулися щонайменше на кілька кілометрів у цьому регіоні та примусили Збройні сили України намагатися утримати лінію оборони на новому фронті. В той час, коли Москва посилює тиск на східному фронті. За її словами, ситуація навколо другого за величиною міста України залишається "дуже драматичною".

"Важливо перекрити російські шляхи постачання та дати Україні зброю, яку можна використовувати на середніх і великих відстанях. Ми працюємо над цим з іншими партнерами", — каже Бербок. 

Вона наголосила, що над розв'язанням цього питання її країна працює з іншими партнерами. 

Reuters додає, що з початку повномасштабної війни Німеччина стала другим за величиною постачальником зброї в Україну та наголошує, що канцлер Олаф Шольц наразі відмовляється від надання Києву ракет великої дальності Taurus.

Нагадаємо, 16 травня командувачі Об'єднаних збройних сил НАТО в Європі заявили, що російські окупанти не мають належної кількості сил для стратегічного прориву на півночі Харківської області. Проте окупанти можуть досягати тактичних успіхів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Війна, 18.05.2024 05:30