Фото: Ukrainian World Congress

Скандал із "білим прапором": посол у Ватикані закликав Папу відвідати Україну

На думку посла України у Ватикані Андрія Юраша, візит Папи Римського Франциска в Україну був би важливим сигналом для світу. Водночас підняття "білого прапора" є неприйнятним для Києва.

Таку заяву він зробив в ефірі Sky TG24.

"У будь-який момент, якщо Святіший Отець вирішить відвідати Україну, це буде дуже важливим не лише для країни, але стане сигналом, символом для всього світу", — наголосив посол.

Юраш повернувся до інтерв'ю Папи Франциска, в якому він говорив про підняття "білого прапора" та відносини з Росією. 

"Звичайно, пояснення кардинала Пароліна було дуже корисним для розуміння позиції Папи та Святого Престолу. Ми не погоджуємося і не можемо прийняти символ білого прапора", — заявив він. 

Юраш також наголосив, що "ми перебуваємо на одній хвилі у питаннях миру та переговорів, і Україна вже зробила важливі кроки у цьому напрямі".

Раніше Папа Франциск заявив, що Україна має виявити те, що він назвав мужністю "білого прапора", та домовитися про припинення війни з Росією, яка розпочалася після повномасштабного вторгнення Москви два роки тому. Це призвело до загибелі десятків тисяч людей.

Нагадаємо, що вчора апостольського нунція Вісвалдаса Кулбокаса викликали до українського Міністерства закордонних справ України через висловлення Папи Римського Франциска щодо підняття "білого прапора" та необхідності мирних переговорів із Росією.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 15.03.2024 14:55