Робота одеських правоохоронців. Джерело: Нацполіція

Скандального бізнесмена знайшли вбитим на узбіччі поблизу Одеси

Поблизу Одеси застрелили місцевого бізнесмена Геннадія Бейбутяна. Його ім'я фігурувало в декількох скандалах, зокрема, з побиттям журналістів. Тіло загиблого лежало на узбіччі дороги біля його автомобіля.

Про трагічний випадок повідомила цієї ночі поліція Одещини, ім'я загиблого назвав сайт "Думська". Відомо, що небіжчика з вогнепальними пораненнями виявили на узбіччі в передмісті Одеси.

На місці працювала слідчо-оперативна група та криміналістична лабораторія поліції. Справу відкрито за ознаками статті про "умисне вбивство" Кримінального кодексу України.

Одеська журналістка Ірина Гриб розповіла, що тіло Бейбутяна знайшли на Старолюстдорфській дорозі. За її словами, слідство відпрацьовує декілька версій, серед яких замовне вбивство та можливий конфлікт на дорозі.

Бейбутян є директором ТОВ "Автошлях південь", СК "Житлосервіс", ТОВ "Автотех", КСІДБ "Лагуна", ГФОГП "Підрозділ сприяння правоохоронним органам" і Миколаївської філії ТОВ "Автотех". У ТОВ "Автотех", "Автошлях південь і СК "Житлосервіс" він є власником. А "Підрозділ сприяння правоохоронним органам" Бейбутян очолив після декількох скандалів.

За даними Центру публічних розслідувань, у лютому 2024 року представник цього громадського формування вибив вікно в авто чоловіка, який знімав блокпост на Люстдорфській дорозі. Згодом у ТЦК і поліції заявили, що не мають до цього стосунку, а сторони в приватному порядку з'ясували стосунки. Крім того, організація фігурувала в корупційному розслідуванні про видачу своїх посвідчень за гроші.

Наприкінці вересня 2024 року заступника голови "Підрозділу сприяння правоохоронним органам" затримали за допомогу військовозобов'язаним в ухиленні від мобілізації. За даними слідства, за гроші він обіцяв оформити посвідчення працівника громадського формування, члени якого мають бронь. У вересні 2021 року Бейбутян фігурував у скандалі щодо незаконного захоплення влади в кооперативі "Лагуна" та нападу на журналістів, які приїхали висвітлювати цю тему.

Нагадаємо, на початку серпня в Одесі під час вручення повістки чоловік і жінка відлупцювали патрульну поліцейську. Зловмисників затримали правоохоронці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 19.10.2024 17:20