Юрій Ігнат. Джерело: командування Повітряних сил ЗСУ

Скільки бойових літаків залишилось на озброєнні у Росії: відповідь Ігната

Російська Федерація має на озброєнні близько 1500 бойових літаків. Проте українські військові продовжують знищувати ворожу авіатехніку.

Про це повідомив речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в інтерв'ю "Укрінформ". За його словами, Росія має багато різних літаків та гелікоптерів.

"Літаки різні — є військово-транспортні, є стратегічна, винищувальна авіація, штурмова та інше. Те, що знищено на землі, теж береться до уваги. Пам’ятаєте, скільки гелікоптерів у Чорнобаївці накривалися одночасно? У Росії багато авіації. Приблизно 1500 бойових літаків, які Росія має в складі по всій території, плюс є якісь застарілі на зберіганні. Гелікоптерів теж у них достатньо. Але, якщо навіть із 1500 знищено близько 300, то це серйозний відсоток. Ви щодня бачите знищення їхньої авіатехніки", — заявив він. 

До того ж, за його словами, щороку росіяни поставляють нові літаки, але їх не так багато, як повідомляють.

"Вони кажуть "партія", а "партія" — це може бути два, може бути чотири одиниці. Наприклад, минулого року було поставлено чотири літаки СУ-30СМ, кілька СУ-34. Це не так багато, як вони це пафосно заявляють. Але знищено нами, як бачите, теж чимало", — наголосив Ігнат.

На питання щодо зношеності авіації ворога, Ігнат відповів, що Росія має заводи, які можуть відновлювати та продовжувати ресурс старих літаків. 

Нагадаємо, 21 лютого Повітряні сили Збройних сил України знищили черговий російський винищувач-бомбардувальник Су-34, який розрахований для завдання ударів й здатен атакувати рухомі цілі. Він став вже сьомою повітряною ціллю українських військових за останній тиждень. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.02.2024 15:49