Фото:uainfo.org

Скільки "гарматного м'яса" втратила Росія у спробах захопити Бахмут: оцінка Заходу

Під час боїв за Бахмут Донецької області країна-агресорка втратила щонайменше 60 тисяч людей убитими та пораненими.

Про це повідомляє Sky News із посиланням на західного чиновника.

"Ми вважаємо, що захоплення Бахмута, ймовірно, коштувало Росії щонайменше 60 тисяч жертв у секторі Бахмут-Попасна протягом річної битви", — сказав посадовець.

Він уточнив, що 60 тисяч  це "консервативна оцінка" російських втрат на цій ділянці фронту, до якої входять як поранені, так і загиблі. З них принаймні третина  саме загиблі. Чиновник також схарактеризувати Бахмут як такий, "що не має стратегічного значення" з погляду ширшого конфлікту.

Він зауважив, що загальна кількість російських втрат нині перевищує 200 тисяч людей убитими та пораненими, і є ознаки того, що Україна може розпочати контрнаступ у найближчі тижні.

Нагадаємо, за даними представника Нацгвардії полковник Миколи Уршаловича, на Бахмутському напрямку окупанти майже втратили ініціативу. Армія Російської Федерації перейшла до оборони.

Додамо, російський диктатор Володимир Путін разом зі своїм оточенням, ймовірно, намагається змусити лідера Чечні Рамзана Кадирова взяти на себе наступальну роль у війні. Це сталося після відведення з лінії фронту сил ПВК "Вагнера".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.06.2023 23:53