Фото: Генштаб ЗСУ

Скільки громадян Латвії вважають війну в Україні найбільшою проблемою ЄС: оприлюднено цифри

Понад половину (63%) громадян Латвії однією з головних проблем Європейського Союзу вважають війну в Україні. Для порівняння: в інших країнах ЄС її назвали лише 50% жителів. 

Про це йдеться у свіжому опитуванні Eurobarometer, пише Delfi.

На проблему дорожнечі життя вказали 36% жителів Латвії, а в ЄС — 32% респондентів. Як одна з головних проблем згадані також тероризм та питання безпеки, які відзначили 30% жителів Латвії та 26% жителів країн Євросоюзу.

Питання навколишнього середовища та зміни клімату назвали проблемою лише 16% латвійців, тоді як 35% жителів країн ЄС назвали її однією з головних проблем Євросоюзу. 35% латвійців визначили міграцію як проблему Європейського Союзу, ЄС — 41% опитаних європейців.

Соціологічне опитування Eurobarometer проводилося з 25 червня по 2 липня. У Латвії було опитано 1007 осіб, всього в ЄС — 25 658 жителів.

Раніше повідомлялось, що більшість українців, а саме 64%, вважають вступ до Європейського Союзу та Північноатлантичного альянсу однаково важливим.

Нещодавно дослідницький центр Pew Research Center оприлюднив дані опитування щодо довіри до президента України Володимира Зеленського серед пересічних громадян. Це опитування стосувалося низки країн Європи, США й інших регіонів світу. Через понад два роки після вторгнення Росії в Україну рейтинги президента Володимира Зеленського є неоднозначними серед 35 країн-членів і не членів НАТО, які взяли участь в опитуванні. У середньому 40% дорослого населення цих країн вірять у те, що Зеленський зробить правильний вибір щодо світових справ, тоді як 46% не вірять.

Нагадаємо, 17 червня Київський міжнародний інститут соціології оприлюднив дані опитування щодо ставлення до нового закону про мобілізацію серед громадян України. Серед опитаних соціологами більший відсоток тих, хто його не підтримує.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 31.07.2024 19:17