Фото: росЗМІ

Скільки контрактників планують щороку набирати до російської армії: відповідь РНБО

Російська влада планує у найближчі три роки набирати до своєї армії щонайменше 225 тисяч контрактників щорічно. Це дозволить відмовитись від примусової мобілізації в країні-агресорці.

Про це у Telegram-каналі повідомив керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко.

За його словами, гроші в бюджет РФ на одноразові виплати закладаються до 2027 року. 

"Цей показник найкраще говорить про наміри Росії не проводити мобілізацію, але зберігати можливості до ведення війни", — написав Коваленко.

Раніше повідомлялось, що Кремль не повністю придушив локальні протести, організовані дружинами мобілізованих російських військовослужбовців з моменту оголошення часткової мобілізації 21 вересня 2022 року. Через це російська влада побоюється оголошувати нову хвилю.

Нагадаємо, раніше видання The Wall Street Journal оприлюднило інформацію, що міністерство оборони Росії тисне на очільника Кремля Володимира Путіна, аби той оголосив нову хвилю мобілізації для війни на виснаження проти України. Це мало б компенсувати великі втрати окупантів на полі бою.

Своєю чергою аналітики ISW заявили, що оскільки кремлівський диктатор Володимир Путін побоюється, що мобілізація в Росії є прямою загрозою стабільності його режиму, вона залишається малоймовірною у короткостроковій і середньостроковій перспективі.

Водночас, за даними ISW, уряд Росії планує виділити 90 мільярдів рублів на одноразові виплати для укладання військового контракту з міністерством оборони у період з 2025 по 2027 рік. Це свідчить про те, що Кремль має намір продовжувати покладатися на зусилля, що продовжуються з криптомобілізації для задоволення потреб у живій силі для своєї війни в Україні доти, доки ця система працює.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.10.2024 08:57