Олена Шуляк. Фото: Telegram-канал Олени Шуляк

Скільки культурних пам’яток вже зруйнувала РФ в Україні: приголомшливі цифри

Загальна сума збитків від руйнування пам‘яток культурної спадщини, спричиненого російською збройною агресією, на сьогодні перевищила 19 мільярдів доларів. Наразі ці об'єкти вносять у державний Реєстр пошкодженого і знищеного майна, який стане основою для визначення розмірів репарацій від Російської Федерації.

Про це повідомила голова партії "Слуга народу" Олена Шуляк.

Вона наголосила, що в України попереду величезна робота з планування відновлення знищеної культурної спадщини. Втім вона стосуватиметься не лише безпосередньо відновлення, а і загалом зміни підходів до цього, підходів до реставрації об'єктів історичного надбання. 

"Парламент готовий над цим працювати, щоб ці зміни відбулися, оскільки вона так само на часі, як і наша перемога", — йдеться у заяві народної депутатки.

Раніше повідомлялось, що пам’ятки культурної спадщини пошкоджені або зруйновані у 17 областях. Найбільше пам’яток постраждало у Харківській (234), Одеській (119) та Донецькій (117) областях.

Нагадаємо, 1 лютого російські терористи завдали авіаудару по території пам’ятки національного значення Кам’янська Січ Національного заповідника "Хортиця". Кам’янська Січ — один із останніх адміністративних і військових центрів Війська Запорозького Низового за часів його перебування під протекцією Кримського ханства у першій третині ХVІІІ ст.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.02.2024 12:44