Данило Гетманцев. Джерело: Telegram

Скільки мільярдів цьогоріч принесе держбюджету підвищення податків: підрахунки нардепа

Закон про підвищення податків, який Верховна Рада ухвалила 10 жовтня, принесе цього року до державного бюджету чималу суму додаткових надходжень. Йдеться про 30 мільярдів гривень.

Про це повідомив голова комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев під час брифінгу у Верховній Раді, пише "Укрінформ".

"Якщо говорити про результати підвищення, то у 2024 році це буде плюс 30 мільярдів гривень до бюджету", — поінформував він.

За словами Гетманцева, у 2025 році надходження у державний бюджет від зростання податків становитимуть 135 мільярдів гривень.

Нардеп нагадав, що до основних змін належить підвищення військового збору на період до 31 грудня року, в якому буде припинено воєнний стан.

Варто зазначити, що раніше заступник голови Національного банку України Сергій Ніколайчук заявив, що підвищення податків не матиме суттєвого впливу на рівень інфляції, оскільки додаткові надходження будуть компенсовані бюджетними видатками.

Нагадаємо, напередодні Головне юридичне управління Верховної Ради проаналізувало законопроект про підвищення податків та зробило висновок, що його окремі положення не відповідають Конституції України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 10.10.2024 19:16