Фото ілюстративне зі соцмереж

Скільки поранених військових повертається після реабілітації в стрій: пояснення Міноборони

Понад 75% українських поранених військовослужбовців повертаються до служби після реабілітації. Зараз майже в кожному закладі охорони здоров'я України є мультидиспліційні команди.

Про це заявила заступниця міністра оборони України Наталія Калмикова під час виступу на першому щорічному міжнародному Конгресі з військової медицини та ментального здоров'я "Воїн: життя, здоров'я, боєздатність".

За її словами, високий відсоток якісної реабілітації та повернення в стрій відзначають як західні партнери, так і країни, які ніколи не мали такого досвіду і війни, як в Україні.

"Це понад 75% поранених. Вони після поранення різного ступеня важкості", — зазначила вона.

Також заступниця міністра оборони додала, що станом на теперішній момент майже в кожному закладі охорони здоров'я є мультидиспліційні команди, а також реабілітація. Йдеться як про цивільні заклади, так і військові.

"Як тільки розпочинається лікування, одразу розпочинається реабілітація. Це не те, що відбувається потім. І реабілітація зараз впроваджена в усіх закладах - як у цивільних, так і у військових", — додала Наталія Калмикова.

Як відомо, президент Володимир Зеленський під час виступу на цьому заході заявив, що до кінця 2024 року Міністерство оборони та Генеральний штаб повинні розгорнути медичну інформаційну систему. Це необхідно для цифровізації процесів реабілітації поранених військовослужбовців і визволених із полону.

Нагадаємо, Зеленський також зазначив, що в Україні лікарям будуть надавати офіцерські звання навіть у тих випадках, якщо вони не закінчували військову кафедру. Адже підтримка та захист наших воїнів — це теж зброя.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 27.07.2024 20:36