Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Лікарям надаватимуть офіцерські звання без військової кафедри, — Зеленський

В Україні лікарям будуть надавати офіцерські звання навіть у тих випадках, якщо вони не закінчували військову кафедру. Адже підтримка та захист наших воїнів — це теж зброя.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час виступу на першому щорічному Міжнародному конгресі з військової медицини та ментального здоров'я у Києві.

Він зазначив, що підписав указ, який дозволяє присвоювати первинне офіцерське звання лікарям, які не проходили військову кафедру.

"Я підписав указ — положення про проходження військової служби, — що регулює проходження служби особами з медичною освітою та присвоєння первинного офіцерського звання лікарям, які не проходили військову кафедру", — пояснив президент.

Він зауважив, що наше військо довело свою сучасність і силу, які спроможні встановити бажаний мир в Україні.

"Коли ми справедливо говоримо про необхідність зброї, маємо не забувати, що підтримка і захист наших воїнів — це також зброя. Наша незалежність міцно тримається на наших людях. І з цим розумінням ми повинні створити відповідну систему реабілітації, з найвищим рівнем підготовки необхідних кадрів і центрами відновлення. Це наше завдання, це наша мета, це наш шлях", — сказав Володимир Зеленський під час участі в першому щорічному міжнародному конгресі з військової медицини та ментального здоров’я "Воїн: життя, здоров’я, боєздатність".

Варто зазначити, що в суботу, 27 липня, в Україні відзначають день медика.

Нагадаємо, Зеленський також заявив, що до кінця 2024 року Міністерство оборони та Генеральний штаб повинні розгорнути медичну інформаційну систему. Це необхідно для цифровізації процесів реабілітації поранених військовослужбовців і визволених із полону.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 27.07.2024 17:14