Зеленський під час інтерв'ю американським журналістам. Джерело: ABC News

Скільки ППО Patriot потрібно Україні, аби не втратити Харків: відповідь Зеленського (відео)

Американські журналісти приєдналися до президента України під час його поїздки до прифронтового Харкова. Володимир Зеленський наголосив, що ситуація зараз дуже серйозна та чітко дав зрозуміти, що це — прямий наслідок затримки американської допомоги.

Про це Володимир Зеленський заявив в інтерв’ю американському телевізійному каналу ABC News, журналісти якого супроводжували його під час поїздки до Харкова.

Медійники зазначили, що Зеленський частково розчарований результатами візиту державного секретаря США Ентоні Блінкена. У відповідь на запитання після довгої паузи він сказав:

"Діалог — це добре. Але зараз нам потрібна допомога. Все, що нам потрібно, — це дві системи Patriot. Росія не зможе окупувати Харків, якщо вони в нас будуть".

На зауваження, що багато американців стурбовані тим, скільки грошей витрачається на Україну, Зеленський відповів:

"Ці гроші не даються Україні. Це гроші, витрачені на американські фабрики, створення американських робочих місць... І ми не просто боремося за нашу свободу. Якби не Україна, то жертвою стала б інша країна".

Нагадаємо, вчора президент України Володимир Зеленський заявляв, що тривають захисні дії українських військових на харківському й інших напрямках фронту. Підрозділам Збройних сил України вдалося частково стабілізувати ситуацію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.05.2024 15:52