Володимир Зеленський. Джерело: president.gov.ua

Українські військові частково стабілізували ситуацію: Зеленський розповів про те, що відбувається на фронті

Тривають захисні дії українських військових на харківському й інших напрямках фронту. Підрозділам Збройних сил України вдалося частково стабілізувати ситуацію.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час спеціального звернення у соціальних мережах.

"Сьогодні протягом усього дня — доповіді наших військових, Міністерства оборони. Постійна увага — фронту, всім районам бойових дій. Харківщина — райони поруч із кордоном, місто Вовчанськ — тривають наші захисні дії. За цей день нашим Силам оборони та безпеки України — усім залученим підрозділам — вдалося частково стабілізувати ситуацію", — зазначив він.

За його словами, окупанта, який зайшов на Харківщину, всіма засобами знищують. Артилерія, дрони, наша піхота доволі влучно працюють.

"Дякую кожному та кожній, хто зараз на позиціях. Так само увага всім іншим напрямкам. Особливо Донеччина — Покровський напрямок, також Куп’янський напрямок на Харківщині. Ми чітко бачимо, як окупант намагається відтягнути наші сили та зробити менш концентрованою нашу бойову роботу", — додав український президент.

Він запевнив, що українські військові реагують на це саме так, як потрібно, — на кожному з напрямків нам має бути чим відповісти ворогу.

"Наш український результат, наша сила залежать від кожного солдата, кожного сержанта, кожного офіцера, які безпосередньо на позиціях, у бою, на фронті: повне виконання бойових завдань у наявних умовах має зірвати російські наступальні плани", — підсумував Володимир Зеленський.

Нагадаємо, раніше речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін заявляв, що російська піхота зайшла до міста Вовчанськ Харківської області. Ворожі підрозділи намагаються закріпитися у північній частині населеного пункту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.05.2024 18:59