Фото: ілюстративне Джерело: armyinform.com.ua

Скільки ракет збила ППО внаслідок нічної атаки РФ: дані Повітряних сил (фото)

Уночі 24 червня російські загарбники завдали ракетного удару по території України. Терористи гатили крилатими ракетами повітряного базування із бомбардувальників Ту-95мс, Ту-22м3, морського базування "Калібр" та ударними дронами Shahed-136/131.

Про це повідомляє прес-служба Повітряних сил України.

За даними військових, літаки стратегічної авіації у кількості 10 одиниць здійснили пуски 40 крилатих ракет Х-101/Х-555 з Каспійського моря. Також вісім бомбардувальників дальньої авіації Ту-22м3 завдали ударів дев'ятьома ракетами Х-22  з північного, південного та східного напрямків.
З акваторії Чорного моря окупанти здійснили пуски двох крилатих  ракет морського базування "Калібр". З півдня противник атакував двома іранськими ударними дронами Shahed-136/131.

"За результатами бойової роботи силами та засобами протиповітряної оборони збито усі 40 крилатих ракет Х-101/Х-555, одну крилату ракету "Калібр" та два ударні дрони Shahed-136/131", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що до відбиття повітряної атаки залучено підрозділи зенітних ракетних військ, авіацію, мобільні вогневі групи повітряних командувань "Центр", "Південь" та "Схід" Повітряних Сил Збройних Сил України.

"Ракети Х-22 російські терористи спрямували у напрямку Дніпра та Кривого Рогу. Про наслідки та постраждалих повідомлять місцеві адміністрації", — додали у прес-службі Повітряних сил.

Фото: Повітряні сили ЗСУ

Нагадаємо, у ніч на 24 червня росіяни здійснили черговий масований обстріл України. Ворог випустив понад 20 ракет над Києвом — усі їх вдалося знищити, однак кілька уламків впали на житловий будинок у Солом'янському районі. Там на трьох поверхах виникла пожежа, двоє людей загинуло.

Також цієї ночі також росіяни поцілили по Харкову. Сталося щонайменше три прильоти по Слобідському району ракетами С-300. За даними мера міста Ігоря Терехова, в одному випадку було потрапляння у газову трубу, внаслідок чого виникла пожежа.

Крім цього, росіяни обстріляли Дніпро 24 червня. Під ворожим вогнем опинився приватний сектор, внаслідок чого зруйновано кілька будинків. Також відомо про постраждалих.

 Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.06.2023 11:13