Фото ілюстративне. Джерело: ДПСУ

Скільки разів українських прикордонників намагались підкупити від початку великої війни: дані ДПСУ

З початку введення воєнного стану працівників Державної прикордонної служби України намагалися підкупити 1125 разів на загальну суму понад 12,6 мільйона гривень.

Про це йдеться у зведенні прикордонників.

У ДПСУ підкреслили, що з початку великої війни прикордонники припинили 1125 спроб надання неправомірної вигоди на загальну суму понад 12,6 мільйона гривень. 28 з них — на суму понад 336 тисяч гривень  — припинено протягом червня 2024 року. 

"Більшість спроб підкупу намагались здійснити чоловіки — громадяни України, які намагалися виїхати за кордон", — йдеться у зведенні ДПСУ.

Прикордонників намагалися підкупити 1125 разів від початку війни

Інфографіка: ДПСУ

Скільком людям відмовляють у виїзді за кордон щоденно

За словами речника Державної прикордонної служби України Андрія Демченкаприкордонники щодня відмовляють у виїзді за кордон близько 150 особам. Деякі з цих громадян не мають потрібних документів для виїзду з України, а інші — не підпадають у категорію пропуску.

"Щоденно ми відмовляємо у виїзді за межі нашої країни близько 120-150 особам, які не підпадають під категорію пропуску, які не мають необхідних документів, які б давали право на перетин кордону", — заявив він.

Нагадаємо, помічник начальника Чернівецького прикордонного загону Ігор Заруднєв повідомив, що у Чернівецькій області чоловіків, яких затримали на кордоні через спробу незаконного перетину, відправлятимуть одразу до територіальних центрів комплектування. Це робитимуть прикордонники разом із поліцейськими.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 03.07.2024 16:06