Фото: Міноборони

Скільки років потрібно для розмінування України: дані Резнікова

Щоб повністю очистити територію України від ворожих мін, Україні може знадобитися 35 років. Однак цей процес можна пришвидшити за допомогою спецтехніки.

Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков у кулуарах Українсько-американського форуму, передає "Громадське".

Резніков зазначив, що наразі Україні не вистачає фахівців із розмінування. 

"Я думаю, що тільки військових декілька тисяч додатково треба ліцензувати, ДСНС — декілька тисяч, а приватних кооператорів — необмежено. Тому що у нас виклик із вами… Якщо ми будемо рухатись тими темпами, що у нас є зараз, то це на 35 років. А якщо прискорити, технологічно змінити ситуацію, тоді принаймні за 10 років", — зазначив Резніков.

Очільник оборонного відомства додав, що використання спеціальної техніки у розмінуванні територій є дуже важливим, оскільки вона рятує життя сапера.

Нагадаємо, Україна є однією з найзамінованіших країн світу. На повне знищення мін та снарядів знадобляться десятки років, а роботи з розмінування коштуватимуть 35,7 млн доларів. 

Варто зауважити, що, за даними рятувальників, міна зі своїми характеристиками протягом 70 років може тримати свій бойовий стан. Тобто протягом цього часу теоретично вона може вибухнути.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.05.2023 15:46