Фото: agravery.com

Скільки Росія вкрала українського зерна за рік: приголомшливі цифри

Російська Федерація протягом 2022 року вивезла з тимчасово окупованих територій України понад шість мільйонів тонн зерна. Проте не можна підтвердити, чи знали покупці російських вантажів про його походження. 

Про це відомо із доповіді Конгресу Сполучених Штатів Америки. Дані звіту базуються на повідомленнях із відкритих джерел та супутникових знімках.

За інформацією Конгресу США, для перевезення українського зерна росіяни використовували кораблі, що курсували через Туреччину та доставляли товар до сирійських, іранських, грузинських, ліванських та ізраїльських портів.

У звіті також повідомляють, що широкомасштабна військова агресія проти України призвела до глибоких перебоїв у світових постачаннях продовольства, підвищила ціни та збільшила ризик відсутності продовольчої безпеки у бідних країнах Близького Сходу та Північної Африки.

Варто зазначити, що до повномасштабного вторгнення Україна та РФ були одними з найбільших у світі експортерів зерна та іншої сільськогосподарської продукції.

Нагадаємо, раніше у Центрі національного спротиву повідомили, що окупанти продовжують красти урожай на окупованих територіях України. Уже відомо про вивезення 3,7 мільйонів українського зерна, більшість — із Запоріжжя.

Додамо, Російська Федерація, Туреччина і Катар працюють над новою тристоронньою "зерновою угодою", яка має прийти на зміну попередній. Агресор пропонує постачати російське зерно в бідні країни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 31.08.2023 15:03