Фото: Media Center Ukraine — Ukrinform

Скільки шкіл в Україні пошкоджено внаслідок російських обстрілів: шокуючі цифри від Міносвіти

В Україні через ворожі обстріли окупантів знищено понад 200 шкіл, ще 1600 — пошкоджено. Таким чином кожен сьомий навчальний заклад частково зруйновано.

Про це повідомив заступник міністра освіти та науки України Андрій Сташків на брифінгу у "Медіацентрі Україна — "Укрінформ".

"Якщо казати про зруйновану освітню інфраструктуру в цілому по Україні, то тільки шкіл зруйновано більш як 200, і більш як 1600 шкіл зазнали пошкодження. Якщо перевести це у відносні цифри, то це кожна сьома школа в Україні зазнала пошкоджень. І це безумовно спричиняє відсутність доступу до освіти в дітей", — зазначив посадовець.

За його словами, станом на цей момент в Україні близько 900 тисяч дітей навчаються дистанційно.

"Вони не можуть відвідувати школи та навчаються з використанням дистанційних технологій. І в умовах війни це насправді є викликом як для вчителів, так і для самих учнів", — наголосив Сташків.

Нагадаємо, за даними Міністерство культури та інформаційної політики України, Росія за період з 24 лютого 2022 року по 25 грудня 2023 року зруйнувала або пошкодила 1907 об’єктів культурної спадщини України. Повністю зруйновано 306 пам’яток.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.01.2024 14:43