Фото: соцмережі

Скільки Україна витрачає коштів на оборону: дані за перший квартал цього року

На обороноздатність та безпеку України спрямували 389 мільярдів гривень. У першому кварталі 2023 року на такі цілі прийшлось 61% видатків держбюджету.

Про це повідомляє прес-служба Рахункової палати.

Зазначається, що доходи загального фонду держбюджету перевищили плановий показник на 141 млрд грн або 57%. Це стало можливим завдяки грантам від Світового банку на бюджетну підтримку, які не планувалися. А саме 134 млрд грн, що становило 25% усіх доходів державного бюджету.

Видатки загального фонду держбюджету проведені менше плану майже на 80 млрд грн, або на 11%.

"В умовах російської військової агресії проти України та продовження воєнного стану 61% видатків спрямували на заходи, пов’язані з обороноздатністю і безпекою держави (389 млрд грн)", — сказав тимчасовий очільник Рахункової палати Андрій Майснер.

Він також наголосив, що здійснення цих видатків повністю забезпечено коштом внутрішніх джерел надходжень.

На погашення державного й гарантованого державою боргу, порівняно з відповідним періодом попереднього року, спрямували на 11% менше. Вони  становили 124 млрд грн, або 15% усіх витрат державного бюджету.

Нагадаємо, у соціальних мережах днями спалахнув скандал щодо податків із волонтерської діяльності в Україні. Повідомлялося, що навіть офіційно оформлені волонтери зобов'язані сплачувати податки зі зборів, якщо куплені товари не внесені в постанову Кабміну №112 за 2016 рік. У четвер, 1 червня, на ситуацію відреагували в Міністерстві фінансів України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.06.2023 16:53