Фото: скріншот із відео

"Складно, але тримаються": Зеленський розповів про ситуацію в Бахмуті (відео)

Найскладніша ситуація наразі на Бахмутському і Вугледарському напрямках. ЗСУ тримаються і завдають максимальних втрат ворогу.

Про це розповів президент України Володимир Зеленський під час спільної прес-конференції з прем’єр-міністром Швеції Ульфом Крістерссоном у Києві.

"Найскладніше з усіх ситуацій, які є на території нашої держави, найскладніше і найгарячіше саме в тому напрямку (Бахмутському, — ред.). Я б туди ще додав Вугледарський напрямок також", — зазначив Зеленський.

Водночас президент наголосив, що "не просто так Бахмут називають фортецею".

"На жаль, фортеця жива. Жива, маю на увазі, — із живих людей, така жива стіна… Але люди міцні, захищаються міцно, стоять, розуміють, що вони фортеця для того, щоб Україна готувалась до деокупації всіх територій. Вони стоять міцно, виконують своє завдання і знищують (напевно, це найголовніше сьогодні) максимум ворога", — підкреслив Зеленський.

Президент України постійно на зв’язку з усіма командувачами.

Він також додав, що перебуває на постійному зв'язку з усіма командувачами.

"Складно, але тримаються", — зазначив гарант.

Нагадаємо, в ISW розповіли, що фахівці з оборонного планування вважають, що українські сили не в змозі одночасно захищати Бахмут і розпочати весняний контрнаступ. На їхню думку, Україні необхідно віддати перевагу майбутньому наступу над захистом міста.
Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 15.02.2023 16:46