Пункт пропуску "Вишнє-Нємецке – Ужгород". Джерело: ДПСУ

Словаччина розблокувала рух вантажівок через пункт пропуску "Вишнє-Нємецке — Ужгород"

У понеділок, 4 грудня, ввечері словацькі перевізники розблокували рух для вантажівок через пункт пропуску "Вишнє-Нємецке" на кордоні з Україною. У черзі на території Словаччини в бік України перебуває 625 вантажних транспортних засобів.

Про це повідомила Держприкордонслужба України.

"4 грудня о 22:00 дії учасників акції, які блокували рух вантажівок через пункт пропуску "Вишнє-Нємецке", завершилися", — йдеться в повідомленні.

Прикордонники додали, що наразі оформлення транспортних засобів здійснюється встановленим порядком.

Також, за інформацією ДПСУ, у зв’язку з ускладненим рухом на польському кордоні, на кордоні зі Словаччиною збільшилася кількість вантажівок, які обирають цей напрямок для перетину кордону з Україною.

Станом на ранок вівторка, 5 грудня, в черзі на території Словаччини в бік України перебуває 625 вантажних транспортних засобів.

Учора голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев розповідав, що лише за листопад державний бюджет України недоотримав 9,2 мільярда гривень. Це сталось через блокаду кордонів у країнах, що межують з нашою державою. За словами посадовця, ці гроші мали піти на фінансування армії. Водночас надходження від податкової перевищують план, але не можуть перекрити втрати від митниці.

Нагадаємо, заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач 4 грудня заявив, що всі заходи щодо розблокування кордону з Польщею Україна виконала. Щодо цих кроків раніше були домовленості з Європейською комісією та Варшавою. За його словами, в питанні блокади кордону вже є зрушення, оскільки було відкрито пункт пропуску "Угринів — Долгобичув".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 05.12.2023 09:56