Фото: ДПСУ

Словацькі перевізники припинили блокаду кордону з Україною

Словацькі перевізники розблокували рух вантажівок на кордоні з Україною через пункт пропуску "Вишнє Нємецке". Оформлення транспортних засобів здійснюється за встановленим порядком.

Про це повідомили у прес-центрі Державної прикордонній служби України.

"Рух вантажівок на кордоні зі Словаччиною поступово розблоковується. За інформацією, яка надійшла вчора ввечері українським прикордонникам, представники словацьких перевізників розблокували на невизначений термін рух вантажних автомобілів на в’їзд у Словаччину перед пунктом пропуску "Вишнє Нємецке", — йдеться у повідомленні.

У ДПСУ додали, що з моменту припинення блокування станом на 09:00 15 грудня в напрямку виїзду з України через пункт пропуску "Ужгород" оформлено майже 60 вантажівок, ще 1065 — перебувають в електронній черзі на виїзд з України.

Що відомо про блокаду словацьких перевізників кордону з Україною

На території Словаччини 1 грудня було розпочато блокування руху вантажівок через пункт пропуску "Вишнє Нємецке", що суміжний українському пункту пропуску "Ужгород". Метою протесту було приєднання до польських перевізників. Вони вимагали від Брюсселя запровадити дозволи на перевезення для українських транспортних засобів, оскільки європейські компанії не можуть з ними конкурувати — це те ж саме, що вимагають протестувальники на кордоні Польщі з Україною.

4 грудня о 22:00 словацькі протестувальники, які блокували рух вантажівок через пункт пропуску "Вишнє Нємецьке", завершили акцію. Причиною цього стало занепокоєння щодо безпеки та доступу екстрених служб після того, як деякі далекобійники, які чекали в черзі, що розтягнулася на десятки кілометрів, погрожували перекрити дороги далеко від прикордонного переходу, що перекриє доступ до місцевих сіл на цьому шляху.

Нагадаємо, 11 грудня словацькі перевізники відновили блокування руху вантажівок через пункт пропуску "Вишнє Нємецке". Пропуск легкових автомобілів та автобусів здійснюється в штатному режимі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 15.12.2023 14:37