Фото: dsnews

Служить у ЗСУ та літає на Крит: журналісти вивели на "чисту воду" екс-міністра Омеляна

Колишній міністр інфраструктури Володимир Омелян, який нещодавно був переведений у 104 бригаду Збройних сил України, відправився у відпустку на 17 днів на острів Крит. Напередодні його відпочинку підрозділ Омеляна був відправлений на передову.

Допис з подробицями служби Володимира Омеляна з'явився у Telegram-каналі Євгена Плінського.

За словами журналіста, останнім часом стали дуже популярними історії з виїздами за кордон чиновників та можновладців, а його тема стосується, так званих, ВІП-військовослужбовців.

"Екс-міністр інфраструктури Володимир Омелян, який дуже полюбляє вмикатись в ефіри "5 каналу" як капітан та боєць ЗСУ, і який служив у 251 батальйоні, а зараз переведений у 104 бригаду ЗСУ, нещодавно відбув у відпустку на 17 днів на острів Крит", — пише Плінський.

Він наголошує, що у службі Омеляна є декілька дивних нюансів, а саме:

  • по-перше, бійці підрозділу, в якому "служить" Омелян, кажуть, що назвати його перебування в підрозділі службою дуже складно. Вони запевняють, що більшість часу "цей шановний пан займається особистими справами за місцем проживання";
  • по-друге, прямо напередодні відпустки підрозділ Омеляна, а конкретно в червні 2023 року, був відправлений на передову. Цікаво, що екс-міністра одразу перевели до іншого підрозділу цієї ж військової частини, але вже у Рівненській області, тим самим зберігши його в тилу.

Журналіст повідомив, що 21 липня командир військової частини, в якій служить Омелян, полковник Сергій Каспров, підписав екс-міністру відпуску на острів Крит на 17 днів в місто Ретімно.

Омелян

Документ з Telegram-каналу Євгена Плінського

"В той же день наш герой через пункт пропуску Устилуг відбув на заслужений відпочинок, де і пробуде до 6 серпня. Цікаво подивитись, чи будуть в цей час відбуватись включення в ефір "5 каналу" бійця ЗСУ Омеляна з коментарями", — додав журналіст Євген Плінський.

Омелян відпустка

Документ з Telegram-каналу Євгена Плінського

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва відправив у СІЗО на два місяці без права внесення застави народного депутата від ОПЗЖ Олександра Пономарьова. Йому оголосили підозру у державній зраді у понеділок, 24 липня. За даними, оприлюдненими СБУ, народний депутат із лютого 2022 року до початку 2023 року перебував на окупованих росіянами територіях, у Бердянську, і у цей час пішов на співпрацю із росіянами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.07.2023 19:31