Фото: Pixabay

Спалила прапор РФ та написала на стіні "вбивці": у Болгарії заарештували художницю

У столиці Болгарії Софії заарештували художницю Олександру Мілєву, яка 29 серпня написала крейдою на будівлі Російського культурного центру слово "вбивці" і спалила прапор РФ.

Про це повідомляє Euractiv.

У виданні розповіли, що художниця, у якої американо-болгарське громадянство, нещодавно повернулася з України. Там вона знімала документальний фільм про російське вторгнення.

Проте 29 серпня її затримала поліція у місті Софія. За словами очевидців, причиною затримання стало те, що Мілєва спалила російський прапор та написала на стіні Російського культурного центру слово "вбивці". До того ж свідки події розповіли, що правоохоронці поводили себе із художницею дуже агресивно, зокрема, штовхали її, ображали та погрожували.

Водночас адвокат Мілєвої повідомила, що її клієнтку звинуватили у хуліганстві, за яке прокуратура вимагала покарання у вигляді 15 днів ув'язнення або штрафу в розмірі від 50 до 250 євро. Проте вона провела під вартою 24 години.

Натомість у громадській організації BOEC, учасники якої і були очевидцями інциденту, заявили, що затримання художниці є незаконним. 

"Александру незаконно викрали і утримували проти її волі лише за те, що вона відкрито висловила свою громадянську позицію проти звірств російських окупантів і на підтримку України. Поліція повинна засвоїти, що тут не Москва, і що вона служить громадянам і закону", — заявили в ГО.

Нагадаємо, раніше Венесуела передала до Російської Федерації двох колумбійців, які влітку 2023 року приєдналися до Іноземного легіону та стали на захист України. Це перший подібний випадок від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 02.09.2024 12:56