Майк Джонсон. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Спікер Джонсон вимагає в Зеленського негайно звільнити посла України в США Маркарову (лист)

Спікер Палати представників Конгресу Сполучених Штатів Америки Майк Джонсон написав листа президенту Володимиру Зеленському. В ньому він вимагає звільнити посла України в США Оксану Маркарову.

Про це Майк Джонсон повідомив на своїй сторінці в соціальній мережі X, де він опублікував копію листа.

"Шановний президенте Зеленський! Я вимагаю негайно звільнити посла України в США Оксану Маркарову", — написав у листі Джонсон.

Спікер зазначив, що цього тижня Маркарова організувала захід, під час якого Зеленський відвідав американське виробниче підприємство. Об’єкт перебував у полі політичних суперечок, його очолював найвищий політичний сурогат кандидата у президенти США від Демократично партії Камали Гарріс. Тому, за словами Джонсона, на захід "навмисне жодного республіканця не запросили".

"Тур явно став партійною передвиборчою подією, покликаною допомогти демократам, і явно є втручанням у вибори. Цей недалекоглядний і навмисно політичний крок призвів до того, що республіканці втратили довіру до здатності посла Маркарової справедливо й ефективно служити дипломатом у цій країні. Її потрібно негайно зняти з посади", — наголосив спікер.

Він нагадав, що раніше чітко заявляв, що всі іноземні держави повинні уникати висловлювання своєї думки або втручання у внутрішню політику США.

"Підтримка припинення війни Росії проти України залишається двопартійною, але наші відносини піддаються невиправданим випробуванням і безпідставно заплямовуються, коли кандидати, які очолюють республіканський президентський список, стають мішенями для нападок у ЗМІ з боку посадових осіб вашого уряду. Ці інциденти не повинні повторитися", — додав Джонсон.

Лист Джонсона Зеленському

Лист Джонсона Зеленському. Джерело: соцмережа X

Нагадаємо, що представник передвиборчого штабу кандидата в президенти США Дональда Трампа заявив 24 вересня, що республіканець не зустрінеться цього тижня із лідером України Володимиром Зеленським, який перебуває з візитом до США для участі у відкритті Генеральної Асамблеї ООН.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 25.09.2024 23:38