Дональд Трамп. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

"Найбільший продавець в історії": Трамп агресивно відреагував на приїзд Зеленського до США

Дональд Трамп, який є кандидатом у президенти США від Республіканської партії, агресивно відреагував на приїзд президента Володимира Зеленського до Нью-Йорка. Політик назвав українця "найкращим продавцем в історії", бо нібито після кожного візиту до США український лідер повертається "з 60 мільярдами доларів".

Про це повідомляє Bloomberg.

Трамп заявив, що підходитиме до політики щодо України "по-іншому", і висловив здивування проханнями президента держави Володимира Зеленського про надання допомоги у сфері безпеки.

"Я бачу, що Зеленський тут. Я думаю, що Зеленський є найбільшим продавцем в історії: щоразу, коли він приїжджає в країну, він їде з 60 мільярдами доларів", — сказав Трамп під час мітингу в понеділок у Пенсільванії перед Генеральною Асамблеєю ООН.

Республіканець додав, що, на його думку, український лідер "дуже сильно" хотів, щоб його опонент-демократ Камала Гарріс перемогла на виборах, і заявив, що він намагатиметься підштовхнути Україну та Росію за стіл переговорів, якщо переможе на виборах.

"Якщо я виграю ці вибори, перше, що я зроблю, це зателефоную Зеленському та президенту Путіну і скажу: "Вам потрібно укласти угоду, це безумство", — сказав Трамп на заході в Індіані, штат Пенсільванія.

Коментарі Трампа прозвучали в той момент, коли Зеленський має зустрітися з Гарріс і президентом Джо Байденом у четвер, щоб представити свій "переможний план" щодо припинення війни, розпочатої президентом Росії Володимиром Путіним. Зеленський планує попросити США підтримати ще одну спробу на вступ до альянсу НАТО і взяти на себе зобов'язання щодо постійного постачання передової зброї.

Нагадаємо, Володимир Зеленський під час візиту до США представить свій план перемоги. Він передбачає отримання гарантій безпеки, сучасної зброї та фінансової допомоги для нашої країни. Зеленський планує показати свої ідеї не лише чинному президенту США Джо Байдену, а й обом претендентам на цю посаду.

Також президент Володимир Зеленський під час виступу на Саміті майбутнього заявив, що російський диктатор Володимир Путін уже багато вкрав, але він не зможе вкрасти майбутнє світу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Політика, 24.09.2024 06:28